Over Rots

Even voorstellen

Ik ben Roger Frijters. Sinds 2016 maak ik biologisch ambachtelijk ijs.

Als zelfstandig ondernemer werk ik onder de naam Rots. Ik ben interim biologisch boer, melker, coach en werkbegeleider .

In die hoedanigheid werk ik al 12 jaar op Boerderij de Hondspol in Driebergen. Dat is een zorgboerderij én biologisch dynamisch gemengd bedrijf.  Ik houd me bezig met het melken van de koeien en ik ben werkbegeleider in de veehouderij. Zo combineer ik het werken in de veehouderij, met het begeleiden van mensen.

Het maken van ijs voegt daar een nieuwe dimensie aan toe: de melk die ’s morgens wordt geproduceerd kan ik dezelfde dag verwerken tot roomijs. Het ijs maak ik in de professionele zuivelruimte bij de boerderij. Deze voldoet aan de strengste hygiëne-eisen en wordt gecontroleerd door het Cokz.

Voor het ijs gebruik ik de beste grondstoffen die ik kan vinden. Room, melk en eieren zijn afkomstig van de Hondspol en daarnaast gebruik ik alleen pure, ruwe grondstoffen. Geen kant-en-klare mengsels, maar eigen recepten, voor de beste smaak.

Met “De Nieuwe IJstijd” maak ik, met veel plezier, het lekkerste ijs. Helemaal omdat ik weet dat iedere stap van het proces met veel aandacht en respect voor mens, dier en natuur is omringd. Van het verzorgen van de koeien tot het draaien van het ijs.

IJs van De Nieuwe IJstijd is hier te vinden:

  • Bij de ijskar
  • In de boerderijwinkel van Boerderij de Hondspol
  • Bij horecagelegenheden in de regio
  • Lokale markten
  • Kleine festivals
  • ..... en op feestjes
Roger met zijn kar met biologisch schepijs op lokatie